FinnishEnglish
 

Oppaan esittely

Olen Petri ”Peter” Lahti, intohimoinen urheilukalastaja vuosimallia 1967. Avovesiaikaan kalastan lähes poikkeuksetta heittämällä. Virvelin lisäksi käsissäni pysyy myös perhovapa. Kalastusvuosia on takana jo kymmeniä, joten monenlaisia heittokalastusvälineitä on käsittelyssäni käynyt. Mieltymykset heittokalastuslajeihin vaihtuvat vuosien mukana. Joskus jerkki lentää veteen koko kevään ja toisinaan ainoa, mikä kiinnostaa voivat olla eriväriset lotto-lipat. Yöllä saatan kuitenkin herätä sihen, että keksin uusia jigimalleja. Saaliiksi päätyneitä kaloja on ihan riittävästi, mutta intohimona on luonnossa liikkuminen ja se ei tunnu laantuvan.

Vuosien varrella olen tehnyt useita kalastusohjelmia eri kanaville. Olen myös kirjoittanut aiheeseen liittyviä artikkeleita mm. ERÄ -lehteen. Lisäksi olen toiminut kalastusasiantuntijana mm. Riihimäen Erämessuilla. Tällä hetkellä aika kuluu vieheiden kehittämiseen.

Vuosittain käyn myös ulkomailla kalastamassa. Mikäli menen vieraaseen kohteeseen, yritän aina palkata itselleni paikallisen oppaan. Erinomaisia oppaita olen tavannut mm. Kuubassa, Gambiassa, Argentiinassa, Islannissa ja Irlannissa. Eksoottisia saaliita reissuilta ovat olleet mm. tiikerikala, tarpooni, barracuda sekä tappavan myrkyllinen merikäärme. Suomessa erikoisin saalis on ollut 12,2 kg kuha, erikoinen siksi, että se tuli kolkattua veneellä.

Kalastuksen lisäksi minulla on toinenkin intohimo, jalkapallo. Näiden kahden lajin yhteensovittamisessa on haasteensa, mutta kumpikin laji on niin hieno, ettei ilmankaan voi elää.

Toivottavasti viihdyt sivuilla.